CLOUD SERVER SUNUCU

CLOUD SERVER SUNUCU

Server ya da sunucu dediğimizde aklımıza gelen ilk şey, internete bağlı özel bir bilgisayar ve bu bilgisayarın içerisinde yer alan web sitesi verileridir. Özellikle son yıllarda gelişen teknoloji ile beraber sunucu çeşitleri ve yazılımları da değişiklik göstermiştir. Bulut teknolojisi kavramının bilişim dünyasına hızlı bir giriş yapıp ele geçirmesiyle beraber veriler tek bir noktadan değil, internete bağlı olduğumuz her noktadan yönetilebilir hale gelmiştir. Cloud Server Sunucu ya da bulut sunucu kavramı da bu teknoloji doğrultusunda ortaya çıkmıştır.

Cloud Server Nedir?

Cloud Server Sunucu ya da Bulut Sunucu, fiziksel sunucular üzerinde çeşitli sanallaştırma araçları kullanılarak oluşturulmuş olan sanal sunucu hizmetidir. Özellikle son dönemde dünyada ve ülkemizde en çok tercih edilen sunucu tipi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bulut sunucular sahip oldukları donanımsal özellikleri, kaynak kullanımında yer alan yüksek verimlilik ve ekonomik açıdan düşük maliyetli olmasından dolayı yeni başlayan ve geliştirilme aşamasında olan projeler açısından oldukça fazla tercih edilmektedir. Cloud Server Sunucu bireysel ve kurumsal tüm projeler için güvenle verilerinizi işleyip, gerektiği zaman da bulunduğunuz her yerden kolayca verilerinize erişebileceğiniz sunucu teknolojisidir. Bulut sunucular, tıpkı bir fiziksel sunucu gibi çalışıp, çok daha düşük maliyetler ile yüksek sunucu performansı almanızı sağlamaktadır.

Cloud Server Sunucu Çeşitleri

Genel Bulut: Genel bulut, bulut hizmet sağlayıcılarının sunucu kullanıcılarına depolama, uygulama veya VM’ler gibi kaynakları uzaktan sağladığı bir dağıtım modelidir. Genel bulutu herkes kullanabilir, özellikle bütçe kısıtlaması olan geliştiriciler için tavsiye edilmektedir.

Özel Bulut: Özel bulut, kaynakların tek bir işletme tarafından kullanılması ve bir dizi güvenlik duvarının arkasında bulunması bakımından dolayı genel bulut sunucularından farklıdır. Bu ise işletmede esnekliği ve güvenliği arttırmaktadır.

Hibrit Bulut: Hibrit bulut, özel bir bulutun genel bir buluta birleştirilmesiyle oluşturulan bir bulut sistemidir. Bu bulutun oluşturulmasının iki yolu vardır. İlki ver ve uygulamaların özel bir ortamda çalıştığı, diğeri ise daha az önemli uygulamaların genel bulutlar üzerinden çalıştığı sistemdir.

Cloud Server Sunucu ile ilgili bilgileri aktardık. Eğer size uygunsa cloud server sunucuyu seçebilirsiniz.