DEDICATED SERVER SUNUCU NE İÇİN KULLANILIR?

DEDICATED SERVER SUNUCU

dedicated server kirelama
dedicated server kirelama

Dedicated Server Sunucu, ütün sunucu kaynaklarının sizin şahsınıza ait olduğu fiziksel sunuculara verilen denir. Dedicated kelime anlamı olarak atanmış, adanmış anlamına gelmektedir. Yani kelime anlamından da yola çıktığımızda tamamen kullanıcıya adanmış olan bir sunucu tipi olduğunu anlayabiliriz. Dedicated server kullanmaya başladığınızda seçmiş olduğunuz donanıma göre bir sunucu hazırlanır ve datacenter’da kabine yerleştirilir. Ardından talebinize uygun olarak işletim sistemi kurulur ya da sizin kurabilmeniz için uzaktan erişim sağlanır. Ayrıca sizin için ayrılmış olan IP adresleri de size bildirilir ve böyle sunucunuzu dilediğiniz şekilde yapılandırabilirsiniz.

DEDICATED SERVER SUNUCU NE İÇİN KULLANILIR?

Dedicated serverlar genellikle bir sunucuyu farklı kişiler ile paylaşmak istemeyen şahıs ya da kurumlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Böylece paylaşımlı hosting ortamında yaşanabilecek olan ani yoğunluklardan etkilenme olasılığı ortadan kalkmaktadır. Bir diğer kullanım sebebi ise projenizin çok fazla kaynağa ihtiyaç duyması olabilir. Çünkü dedicated serverlarda istediğiniz miktarda kaynak ekleme şansınız vardır.

DEDICATED SERVER NASIL SANALLAŞTIRILR?


Dedicated Server Sunucu
sunucuda uygulamalarınızı, kullanıcılarınızı ayırmak için sanallaştırmayı kullanabilirsiniz. Fakat bunu yaptığınız zaman öncelikle hangi sanallaştırma altyapısını kullanacağınızı seçmelisiniz. Örneğin VMware ile sanallaştırma için sunucunun VMware ile boot etmelisiniz. Sonrasında bunu bir dağıtım olarak kurmalısınız. Mevcut Linux ya da Windows sunucunun üzerine kurma gibi ihtimaliniz yok tamamen başlı başına özel bir dağıtımdır.

Ancak Hyper-V ile sanallaştırma yapmayı düşünüyorsanız, Windows sunucunun üzerine sadece rol ekleyip sanallaştırma işlemini tamamlayabilirsiniz. Proxmox da yine kurulum ISO’su ile boot ekleme yöntemi ile kurulabilmektedir. Bu seçeneklere daha fazla örnek eklenebilmektedir. Ücretli ya da ücretsiz sunulmuş olan çözümleri tercih edebilirsiniz. Açık kaynaklının gücünden yararlanmak adına Proxmox tercih edebilirsiniz. Ama daha çok kurumsal işler yapıyorsanız Nutanix’i seçebilirsiniz. Burada en önemli şey projenizin değeridir. Bu konuda bizden destek alabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere Dedicated Server Sunucu nedir?, ne için kullanılır? ve nasıl sanallaştırılır? konu başlıkları ile ilgili ayrıntılı bilgi aktarmaya çalıştık. Sitemizi inceleyerek daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Sitemizden dedicated server sunucu hizmetini alabilirsiniz.